Läppar

Våra läppar är en viktig del av ansiktets estetik. Munnen tillsammans med tänderna ger ett första intryck i mötet med andra. Läpparnas färg, form, ytstruktur och rörelse förmedlar olika känslor så som glädje, sensualitet och sexualitet, men även om du är ledsen eller arg. Eftersom läpparna är i ständig rörelse är de känsliga för åldrande. Med ökad ålder förlorar läpparna volym, färgen bleknar och elasticiteten försämras. Fillers kan användas för att föryngra, forma och ge mer volym åt dina läppar.

Produktionen av kroppsegen hyaluronsyra minskar med åren. När vi blir äldre förlorar läpparna volym, konturerna blir mer diffusa och läpparnas färg bleknar. Fillers kan användas för att öka volymen i tunna läppar, men alltid inom ramen för ett naturligt resultat.

Läpparna är en central del av ansiktets estetik och på många sätt kommunicerar de känslor hos en person. Fillers kan injiceras för att definiera läpparnas konturer, samt framhäva eller återskapa läpparnas volym.

Vi på Stadskliniken använder oss endast av syntetiska och icke-permanenta fillers baserade på hyaluronsyra, en molekyl som finns naturligt i kroppen och främst i huden. Produktionen av kroppsegen hyaluronsyra minskar med åren och leder därför till att huden tappar volym, fukt och spänst.

Vid första besöket vill vi höra dina önskemål och förväntningar. Därefter diskuterar vi tillsammans fram rätt behandling för dig. Du får information om vilka resultat som kan förväntas utifrån dina förutsättningar. Eventuellt smink tvättas bort innan behandlingen påbörjas. Inga övriga förberedelser krävs.

Du får en bedövningssalva på läpparna som sitter på ett par minuter och som tvättas bort innan behandlingen påbörjas. Behandlingen gör inte speciellt ont och dessutom innehåller fillerprodukten Lidocain som bedövar området. Det kan sticka till och spänna lite när fillern injiceras, men behandlingen tar bara några minuter.

Du kan få en lätt rodnad och svullnad i injektionsområdet de närmaste timmarna. Eftersom läpparna är rika på små blodkärl är risken för blåmärken stor. Undvik alkohol, träning, bastu, varma bad och massage av området de närmaste 24 timmarna. Detta för att minska risken för blåmärken samt försämrad hållbarhet.

Fillers har en direkt effekt på 6-12 månader. Hyaluronsyra i sin naturliga form är kortlivad och har en halveringstid på 24-48 timmar. Den syntetiskt framställda fillerprodukten är modifierad och stabiliserad för att kunna stanna längre i vävnaden. HA fillers har även en antiaging effekt, eftersom de stimulerar nyproduktion av kollagen i huden.

Du kan uppleva mild ömhet och svullnad efter en läppbehandling. Detta är vanligt och helt ofarligt. Även blåmärken kan uppstå eftersom det finns så många små blodkärl i läpparna som kan skadas av nålen. Blåmärkena försvinner av sig själv inom 1 vecka. Du kan smörja på Hirudoidsalva om du får ett blåmärke. Undvik träning de närmaste 24 timmarna och solning tills blåmärket har försvunnit.

Injektionsbehandling med HA filler är ett litet och enkelt ingrepp. Behandlingen gör inte speciellt ont, den går fort och kan snabbt ge dig naturliga resultat. Du kan återgå till dina normala rutiner på behandlingsdagen.

Behandlingen är inte permanent, vilket innebär att effekten försvinner efter 6-12 månader. Den behöver därefter upprepas.

Fillerbehandlingar ska inte utföras under graviditet eller under amning.

Du måste vara över 18 år.

Kontakt

info@stadskliniken.se

08-522 255 34

Tulegatan 3, 113 58 Stockholm

Stadskliniken AB 2021 © All rights reserved.