miraDry Behandling mot Armsvett

miraDry är den enda behandlingen mot armsvett som ger ett bestående resultat. Efter en miraDry behandling får du en omedelbar och bestående reduktion av svettning under armarna. I genomsnitt uppnår vi en svettreduktion på 82 % efter en behandling. Behandlingen tar bort både svettfläckar och lukt under armarna genom en selektiv värmeökning från mikrovågor som tar bort svettkörtlar.

Om miraDry

miraDry har revolutionerat behandlingen av armsvett. Det är den första säkra behandlingen som har en bestående effekt mot svett under armarna.  Mikrovågor avges mot armhålorna där dom selektivt hettar upp och förstör svettkörtlar. Behandlingen lanserades år 2011 och globalt är det genomförd över 200 000 behandlingar.

Effekt av miraDry behandling

miraDry ger en omedelbar och bestående effekt mot armsvett och lukt. Behandlingen vill höja livskvaliteten för dom som har en överdriven svettning.

Mikrovågsenergin som avges är noga kontrollerad. I en stor klinisk studie kunde man påvisa en genomsnittlig svettreduktion på 82 % ett år efter behandling. I en uppföljningsstudie 2 år efter kunde man påvisa samma bestående effekt.

Behandlingen påverkar både typer av svettkörtlar under armarna. Därför får man en effekt både mot svettfläckar och lukt. En uppskattad biverkning av behandlingen är att upptill 70 % av hår under armarna försvinner samtidigt.

 

Det finns många fördelar med miraDry jämfört med injektionsbehandling:

 • Omedelbar effekt
 • Bestående resultat
 • Inga toxiner
 • Lägre kostnader på lång sikt

 

En person som annars skulle behövd injektionsbehandling varje 6:e månad har sparad in priset på behandlingen av miraDry efter 3 år.

Innan behandlingen

Innan behandling med miraDry finns det några sakar vi vill du skall göra:

 

4-6 dagar innan behandling:

 • Raka armhålorna nu och inte senare. Vi vill att lite hårväxt skall synas. Svettkörtlarna finns där det är hårväxt och gör det enklare att pricka behandlingsområde.

 

24 timmar innan behandling:

 • Sluta använda deodorant och antiperspirant. Du kan använda det på morgonen dagen innan, men inte senare.

 

På behandlingsdagen:

 • Använd kläder med rymliga armhål t.ex. ett linne. Det gör det enklare för oss att komma till behandlingsområdet. Du kommer också få en handduk över kroppen.
 • Planera för att du stannar på kliniken i ca 2 timmar.

Under behandlingen

Vi börjar behandlingen med att sprita armhålorna. Sedan lägger vi lokalbedövning med mycket tunna och korta nålar. Lokalbedövningen gör att behandlingen blir smärtfri. I tillägg hjälper vätskan i lokalbedövningen att lyfta svettkörtlarna från underhudsfett och viktiga nerver och blodkärl.

Vi markerar sedan upp området som skall behandlas med en tatuering. Tatueringen är inte permanent och tas bort efter behandlingen. Området är nu helt bedövat och behandlingen kan börja.

Applikatorn läggs mot huden och skapar ett vakuum som lyfter svettkörtlarna närmare platten som avger mikrovågor. Mikrovågorna hettar upp svettkörtlarna till 65 grader i några sekunder innan den kyler ned huden igen. Applikatorn släpper huden och vi upprepar på nästa behandlingsområde.

Efter behandlingen

Vi tvättar armhålan ren och tar bort tatueringen. Du får kylpåsar på direkt för att minimera biverkningar. Bedövningen kommer att hålla i ett par timmar. När bedövningen släpper kommer du känna et lätt obehag, varme och svullnad. Obehag och värmekänsla släpper oftast samma dag. Svullnaden kommer hålla i sig i upptill en vecka.

 

Följ gärna efterbehandlingsinstruktionerna. Då kommer biverkningarna lägga sig snabbare:

 • Ha kylpåsar under armarna i max 20 minuters omgångar på behandlingsdagen.
 • Ta Alvedon (max. 1 g upptill 3 gånger dagligen) och Ipren (max 400 mg upptill 3 gånger dagligen) på behandlingsdagen.
 • Tvätta armhålorna med mild flytande tvål och vatten de första dagarna.
 • Undvik rakning de första dagarna.
 • Undvik deodorant och antiperspirant de första dagarna. Om du känner behov för att använda det får du använda en helt ny.
 • Vänta ett par dagar innan du startar med hård träning igen.

Biverkningar av behandlingen

Du får biverkningar av behandling med miraDry, men det behöver inte alls hindra dig i vardagen. Här är dom vanligaste biverkningarna:

 

 • Du kan känna domningar och stickningar ut till fingrarna i några timmar på grund av bedövningen.
 • Förvänta att du känner ett lätt obehag, varme och svullnad i armhålorna efter behandlingen. Obehag och värmekänsla kan ibland hålla sig i upptill ett dygn efter behandlingen.
 • Du kommer att ha en svullnad under armarna i upptill en vecka.
 • När svullnaden lagt sig blir det vanligtvis lite knöligt under armarna. Detta kan hålla sig i ett par veckor.
 • Förvänta dig att lite hår kommer att trilla ut. Behandlingen har effekt även på hårväxt

 

Det är extremt osannolikt att svettas mer et annat område på kroppen efter miraDry behandling mot armsvett. Armhålorna har bara ca 1-2 % av kroppens svettkörtlar. Därför är det osannolikt att man skulle svettas mer efter att ha tagit bort den lilla mängden svettkörtlar som finns där.